Novi Sad
04.10.2011.
07:22 > 07:23
Privatni preduzetnici koji se bave održavanjem stambenih i poslovnih objekata u Novom Sadu tvrde da se i dalje nastavljaju pokušaji "Stana" da ih izbaci iz posla i preuzme tržište.
  • Vlada

    29.10.2011 10:45
    OLJAČI
    DAJ OLJAČA SMIRI SE!
  • OLJAČA

    24.10.2011 21:35
    NE TREBA STAN DA BRINE ZA NAS
    NE ĆEMO VAM MI UZETI SVE ZGRADE.STANARI ĆE VAS SAMI OTERATI I DOĆI KOD NAS.PODATAK NA SAJTU APR KOJI JE DOSTUPAN SVIMA,LEPO POKAZUJE KOLIKO STE U BLOKADI.NEK KAŽE INFORMATIKA GDE VAM PREBACUJE PARE KAD STE U BLOKADI.NA KOJI RAČUN.I DA LI JE ZA VAS BLOKADA OGLEDALO VAŠEG RADA USPEŠNOG.TAKO VAM I TREBA
  • OLJAČA

    19.10.2011 21:45
    ZA NIKOLU
    ŠTA TI IMAŠ PROTIV MENE.ČEMU TO DA NISU PRIVATNICI KAO OLJAČA.KAD SAM JA SPOMENUO NEŠTO TAKO.AKO SI LJUBOMORAN ,ONDA I IMAŠ RAZLOG DA SE LJUTIŠ.OLJAČA NIJE NIKOG PREVARIO,NISAM BIO NI JEDAN DAN U BLOKADI, A SLOBODNO PITAJ MOJE KLIJENTE DA LI SU ZADOVOLJNI MOJIM RADOM.PROVERI PA LAPRDAJ PO KOMENTARIMA.KOMENTARIŠI ZA SEBE
  • MD PROFESIONAL

    19.10.2011 21:36
    ODGOVOR: ZA OCA
    NEMAŠ TI POJMA.ODAKLE TI PRAVO DA KOMENTARIŠEŠ I OSPORAVAŠ MOJE PODATKE.IMA LI RAZLOGA DA LAŽEM MEDIJE DA IMAMO 400 ZGRADA NA ODRŽAVANJU.TO TVOJE MOŽDA IMAM 400 STANOVA-MOŽDA ALI KAD SAM POČINJAO.SLOBODNO POĐI MALO PEŠKE I GLEDAJ NALEPNICE PO ZGRADAMA I SLOBODNO IH BROJ.JA ZNAM BROJ ZGRADA KOLIKO ODRŽAVAMO A TI BRANI STAN. NEK OBJASNE NOVOSAĐANIMA KAKO SU MIMO TENDERA DOBILI DA RADE SPENS ZA RUKOMETNO EVROPSKO PRVENSTVO. I ZNAJU LI NOVOSAĐANI DA ZBOG NJIHOVOG NERADA MOŽDA PRVENSTVO GDE JE NOVI SAD DOMAĆIN MOŽDA NEĆE NI BITI ODRŽANO JER PO OBIČAJU ZNA SE KAKO STAN RADI.
    SLOBODNO BROJ MOJE ZGRADE,VIDEĆEŠ KO JE U PRAVU A NEPISMEN SI TI,TO JE OČIGLEDNO.POGLEDAJ NAŠ SAJT.TU IMAŠ REFERENT LISTU AKO ZNAŠ ŠTA JE TO. SAJT JE www.profesionalmd.com
  • ...

    18.10.2011 21:09
    ...
    kradu svi,ali kao do sada vec vidjenom scenariju,stradace samo oni, da kazem najsitiniji lopovcici...ako je tako lepo da se izrazavam... nece ni direktor informatike ni njegovi saradnici sa odredjenom tarifom!!!
  • Otac

    17.10.2011 11:08
    Bojana i ostali
    Sticajem okolnosti imam uvid u podatke tipa koliko ko ima zgrada na odrzavanju :) Da su cifre makar blizu istini do svega ovoga ne bi ni doslo. Posto su u pitanju lagarije neko mora da dobije po guzici kako bi prestao da laze. Kao sto znate: ko laze taj i krade ...
  • Nikola

    16.10.2011 16:35
    naravno
    Nisu naravno svi privatnici kao taj Oljača!
  • Bojana

    15.10.2011 23:28
    Dragi gospodine "oce",strpite se jos malo, imacete prilike da cujete koliko to privatnici imaju objekata na odrzavanju,zaposljenih radnika,opreme ili kako vi kazete stanova. Nisam ni ja imala predstave dok nije sve ovo krenulo sa njima i dok nisam cula informacije iz prve ruke, (sto ne bi bilo u redu da ovako javno komentarisem) verujte nisu ni malo "mali". Licno mislim da cete se neprijatno iznenaditi,jer po vasem komentaru vidim da osecate neku netrpeljivost prema privatnicima. Danas sutra cete mozda i vi ili neko vama blizak i drag biti u ovakvoj ili slicnoj situaciji. Ako imate nesto protiv pojedinaca (u ovom slucaju ovog gospodina Oljace) nemojte molim Vas suditi masi naroda,jer znate da nismo svi isti. Inace ja sam penzioner koja je poslednjih 5 god.do penzije sticajem okolnosti morala postati privatnik i tako ostvariti penziju,jer me u godinama kada sam ostala bez posla ne bi primio ni privatnik a ni neko u javnom preduzecu. Sada sam Bogu hvala u penziji,zatvorila radnju i uzivam u penzionerskim danima koliko god oni trajali. Izvinjavam se ako sam Vas uvredila,ali morala sam prokomentarisati,jer sam govorila iz totalno neutralno ugla. Oprobala sam jedan i drugi hleb. Verujte mi, GORAK JE i jedan i drugi,svaki na svoj nacin! S,postovanjem! Bojana
  • Otac

    14.10.2011 09:38
    MD Profesional
    Mislim da se podkrala greska u gore navedenom tekstu. Gospodin NEMA 400 objekata na odrzavanju!!! Mozda 400 stanova ... Sram ga bilo. Inace kad bi se svi sabrali koliko imaju zgrada na odrzavanju ispali bi veci od Pariza :)
  • sasa

    11.10.2011 18:50
    Besplatno
    Znamo odlično kako čiste za pare kako će tek čistiti besplatno a od naših para(koje im informatika prebaci pošto oni dobiju koliko im treba) će plaćati spremačice jel tako.Ma može Bojčić da da i besplatno održavanje !
  • ...

    11.10.2011 16:16
    ostavite ljude da posteno rade i zaradjuju!!!
  • vesna

    11.10.2011 15:54
    uzas!!!
    Da li uopste ovo ima smisla,sta se radi sa ovim ljudima koji posteno zaradjuju,boreci se za komad hleba? I to ne samo za sebe nego i svoje radnike. Pa ljudi moji, gde je tu sloboda izbora? Pa zar se mi kao gradjani uopste ne pitamo s kim zelimo da radimo,saradjujemo,sklapamo ugovore a isto tako i raskidamo? Da li je moguce da ce nam neko i u 21-om veku odredjivati sta i kako da biramo i to jos za nase pare. Ovaj gospodin Bojcic spominje nekakvu nelojalnu konkurenciju. A njegova je lojalna prema firmama koje se bave iskljucivo odrzavanjem higijene,kada kaze da ce STAN odrzavati higijenu u zgradama besplatno.Izvinite,ali nisam znala da TAKO IZGLEDA lojalna konkurencija!!! Bogu hvala da ovaj narod zna da kod nas nema nista besplatno i da ko ne plati na DRINI PLATI NA CUPRIJI! E to vam je primer i ovde.
  • ilija

    08.10.2011 18:34
    Pokornom stanovcu
    Ma odakle im pare za kola kad su u blokadi ako znaš šta je blokada.
  • gradjanin pokorni

    07.10.2011 17:03
    Iliji
    Veze ti nemaš. Javna preduzeća ne finansiraju se za matarijalne troškove iz budžeta.
  • NIKOLA

    07.10.2011 16:04
    ALA JAVNA PREDUZEĆA PLAĆAJU POREZE I DOPRINOSE
    Procene su da preduzeća i građani po osnovu poreza i doprinosa duguju državi oko 700 milijardi dinara, a da je od toga polovina dug 100 najvećih dužnika. Među najvećim dužnicima su, kako tvrde u Poreskoj upravi, poznati biznismeni i estradne ličnosti, političari i sportisti, ali i javna i komunalna preduzeća.
  • Dejan

    06.10.2011 17:42
    Evo šta radi informatika
    Iako je gradski parlament prošlog petka usvojio odluku da je naplata video-nadzora protivzakonita, Novosađani još uvek ne mogu da se otarase ove stavke sa svojih računa.

    Kako navode u "Informatici", u okviru ovog preduzeća nije doneta odluka o tome na koji način će se građani odjavljivati od ove obaveze, a o mogućnosti da Novosađani budu obeštećeni se još uvek nije raspravljalo. Održavanje video-nadzora se naplaćuje već godinu i po dana i to 30 dinara svakoga meseca na računu objedinjene naplate, tako da je od početka prošle godine od Novosađana naplaćeno ukupno oko 75 miliona dinara.

    Kako ističu u "Informatici", novac koje je naplaćen od građana ulagan je u održavanje video-nadzora i nije poznato iz kojih sredstava će se kamere ubuduće popravljati.
  • Nebojša Novi Sad

    06.10.2011 14:05
    Bezobrazluk JKP Informatika
    Kako se uređuje zgrada pogledajte na www.skupstinastanara.rs ili www.skupstinazgrade.rs pa će vam biti jasno.
    JKP Stan smo izbacili iz održavanja higijene i prezadovoljni smo s Kućnim majstorom a kako je održavao stan pogledajte foto galeriju.LIft smo takođe izbacili david Pajić Daku zbog izmišljenih računa i prezadovoljni smo kako to sada radi Kućni majstor.
    TO što je neko bio u romingu pa nema para da plati je njegov privatni problem i garantujem da ista osoba ili ista firma nije uznemiravala 7 dana. Isključite mobilni ako nemate pare ili se nemojte javljati.
    JKP Stan-u smo uplatili avans krajem avgusta i još čekamo da nam srede prozore u hodnicima, lađu od nedelje do nedelje. Oni jedino imaju odličnu ekipu za hidrocel postrojenja i bravare za probleme sa vratima i naravno efikasnu.
    Za video interfon i za interfon ponudu čekamo više od mesec dana i odustali smo.
    Definitivno JP po gradu su leglo kriminala, uhlebljenje bezbroj partijskih glasača koji ne bi ni kukuruz mogli da krune niti da bilo gde nađu posao. Zato je Delić napravio grupu građana DRUGAČIJI, što oni i jesu, jer sede u strnačkim prostorijama, dobijaju 70 do 100 hiljada dinara a vode se da rade u JKP Informatika. Pa zašto gradonačelnik ne najavljeno poseti takva JP i utvrdi ko je na radnom mestu i ko ima dozvolu za izlazak i po kom osnovu. Otkazi bi bili trenutni i u ogromnom broju. Ali nemamo gradonačelnika u pravom smislu te reči.
    To se mora sve najuriti i uspostaviti normalan broj zaposlenih, drugo, nije normalno da javna preduzeća velike porudžbine ne mogu direktno da ugovore nego im trebaju tenderi sa kojekakvima.
    Čak 5% uzima JKP Informatika, deli nenormalne plate za ove uslove, a dinara nisu odvojili za nezbrinutu decu, škole, bezbednost. Te kamere su im za praćenje i nadgledanje konkurencije.
    Pare bi morali da vrate, jer tako LOPOV DONESE ODLUKU DA VAS OPLJAČKA, a kada ga policija uhvati i dovede na sud, onda bi ispalo da ne mora da vam vrati ali ubuduće ne može da pljačka. I oni po automatizmu kako su uveli, ako se pravo tumači na jedino mogući način moraju da skinu uplatu tih 30 dinara, a ko želi da plaća da se prijavi.
    Problem kod privatnika jeste i problem grada, postojanje standarda održavanja i ko može da se bavi time.
    Svi ovi problemi se rešavaju za 7 dana ako se želi. Ali se ne želi, kao što se odustalo od kalorimetara za merenje i regulaciju potrošnje toplotne energije da bi se moglo dobro pljačkati.
    Napravite tribinu, pozovite i predsednike Skupština zgrada, 021, lokalne novine i TV stanice 4 sata otvorene sikusije i da se vidi.
  • gox

    06.10.2011 06:12
    Veganu i ostalim
    Mislim da se odgovori Veganu i ostalima , radim u jkp stanu da ne bude nedoumica. Glavna stvar je u tome da se utvrde kriterijumi i standardi u obavljanju ovog posla jer na trzistu vlada kaubojstina , pojavljuju se firme sa tasnom i masnom , bez ikakve operative , ljudsta , ne placaju se porezi ,doprinosi ... sto Stan sve placa i to pravi prostor odredjenoj gospodi da svojim damping cenama uticu na korisnike usluga da usled nizih cena odlaze kod njih a kad zatreba majstor uzima se telefonoteka...Izvinjavam se ali to nije u redu, kad budete placali ono sto stan placa tek tada mozete da budete konkurencija, na ovaj nacin Vi ste nelojalna konkurencija.Ja shvatam da su ljudi u proslosti mozda imali gorkih iskustava u vezi sa JKP Stanom ali od kada je dosao direktor Bojcic s pocetkom godine preduzece se potpuno reorganizovalo ,modernizovalo, korisnici usluga su sigurno osetili poboljasanje kvaliteta u proslom periodu, besplatno ciscenje za sve koji imaju kompletno odrzavanje preko jkp stana, besplatni zastupnici skupstina stanara(privatnici naplacuju ovu uslugu 250 din po stanu),besplatni radovi kada imaju ugovor sa JKP Stanom, mogucnost placanja na rate velikih investicionih radova,.Na kraju zeleo bih jos da kazem da je je JKP Stan preduzece koje se finansira iz svojih izvora ,svojim poslovanjem , tj.nije korisnik budzeta grada Novog Sada.
  • ja

    06.10.2011 05:57
    Samo napred
    Ako u nazivu firme stoji JKP onda je tu prica zavrsena. Mnogo krupne zveri su ugradjene u posao.dok ne pocne lov na krupnu divljac nista od ozbiljnijeg posla.
  • Сербона

    05.10.2011 16:14
    Либерални капитализам је дошао са променама 5. октобра , а то је најтврђа варијанта капитализма . Нисам баш убеђена да су људи били свесни у шта се упуштају , али то је то , плус неспособно руководство .
  • ILIJA

    05.10.2011 13:56
    FINANSIRANJE
    NEGO ODAKLE SE FINANSIRAJU NEGO IZ BUDŽETA OD ČEKA SU KUPILI KOLA KAD SU U BLOKADI A TO MALO PARA ŠTO IM OSTANE POKRADU DIREKTORI I TAKO VEĆ DVADESET GODINA !!!
  • gradjanin pokorni

    05.10.2011 11:15
    Zoranu
    A šta vi to nudite tim radicima i gradjanima. što Stan ne nudi.Radmicima isplaćujete minimalac, a ostalo na crno.Varate radnike i državu.A to sa sa vlasnicom zlatibor gradnja ne razumem, kakve veze ima sa mojim komentarom, da se JKP NE FINASIRA IZ BUDŽETA,nego kao i vi učestvuje u tržišnoj konkurenciji- pa ko pobedi- to što su opremljeniji od vas i što imaju više stručnjaka i što bolje plaćaju radnike nego vi to je drugo.Kada se taj odnos promeni možda i vi budete održavali preko 90% stambenog fonda Grada. Hteli ste gledajte pa ko preživi, a Stan će sigurno.
  • MILAN - NS

    05.10.2011 08:57
    Za MIĆKA-NS
    Mićko, druže, ako ti nekom kažeš da ima samo bukvar od škole, šta li tek ti imaš?!?
  • Petar

    05.10.2011 06:05
    @MIĆKO NS
    A dass ti baciš malo na gramatiku?
  • MIĆKO NS

    04.10.2011 21:34
    rad u informatici
    svi ste imali prilike da vidite ko nam radi u informatici.sa šaltera nas šalju u sobu 5.treba da tražimo nekog gospodina kojeg zovu ministar.a ministar kao i svaki drugi,retko kad je u kancelariji.ministar ga zovu jer je on najpametniji i sve zna.i dobar je sa direktorom.kad se ministar pojavio,imate šta da vidite.od škole možda ima samo bukvar.ako je on završio fakultet svaka čast onom ko mu je potpisao diplomu.osnovno vaspitanje mu je jednako mestu iz kog dolazi.
    ali nije on jedini.mnogi su tamo zalutali.treba malo pozvati kurir da vas načepi i da raskrinka partijske drugove.toliko ljudi pametrnih čeka posao a neki krkani zauzimaju mesta .strašno
    ja sam vlasnik male firme i ako nam ne dozvole rad ja ću biti bar zbog nečeg srećan.nećew me taj krkan ministar više nervirati.
  • zoran

    04.10.2011 20:59
    za građanina pokirni
    malo si se zaneo u svojim komentarima.svima je očigledno da braniš JKP STAN.nema potrebe da pljuješ po privatnicima.nismo mi svi iz STana i nismo mi ti koji su uzeli otpremnine i malo pokupili podataka o predsednicima i koji sad navaljuju na iste.Ima nas koji smo uz velike muke i ulaganje otvorili firme,i maksimalno ulažemo u iste i hranimo time dosta porodica.Da postoji šema i laži od Bojčića postoje.Danas je viđen sa vlasnicom Zlatibora-Higijene na ručku.Neštio se tu opasno mulja.Saznaćemo uskoro.I zbog čega Bojčić spominje standarde i tendere.Pa Bojčiću,mi privatnici imamo više školovanih radnika i stručnjaka nego vaše JKP.Cene koje nudite su strašne.Pogledajte kvalitet rada vašeg.Cela ova frka se digla jer ste dobili mnogo otkaza i sada se hvatate za poslednju slamku.To isto radi i zlatibor,pa nešto zajedno muljate,ali neće vam proći.Vaši radnici gospodo traže plate koje im ne date
  • JELENA

    04.10.2011 20:14
    IDEMO U EVROPU
    IDEMO U EVROPU PRAVO DEMOKRATSKO DRUŠTVO NEMA ŠTA UGASITI 70 PRIVATNIH FIRMI ZBOG JEDNOG JAVNOG PROPALOG! TO MOŽE SAMO U SRBIJI !!!
  • DEJAN

    04.10.2011 19:53
    TUŽBA
    DOBIĆE I STAN I INFORMATIKA OD TIH PRIVATNIKA KOLEKTIVNU TUŽBU !!!!
  • Saša

    04.10.2011 19:50
    PAMETNI BOJČIĆ
    DA RASPISUJEMO TENDER DA BI TI MOGAO SA SVOJIM PAJTOSIMA DA NAMEŠTAŠ JELI BOJČIĆU !!!!!
  • gradjanin pokirni

    04.10.2011 15:23
    Vaganu
    Izvinite, zaboravio sam
    da Vam kažem Da prefiks JKP ne znači da se preduzeće finansira iz budžeta.Gradovi taj prefiks JKP koriste samo radi manjeg poreza.Inače sva novosadska JKP su na tržištu i redovno sa privatnim preduzećima učestvuju i takmiče se na tenderima za dobijanje posla.To plitičari gradjane svaki put varaju da se JKP finansiraju iz budžet. Iz budžeta se finansiraju samo kapitalne ivesticije.Sva JKP svoj prihod ostvaruju tako što nama gradjanima daju svoje usluge, koje naplaćuju. Mi možemo biti nezadovoljni pa taj posao poveriti nekom drugom.Danas imaš privatnika koji se bave svim ovim delatnostima, privatne pijace, putare, preduzeća koja održavaju zgrade, gradjevinare i td. Prema tome, JKP su preduzeća i rade na dohodovnom principu i dobro je dok ih imamo-oni su garant da ćemo uvek imati vodu,da će se odneti smeće, da će deca stići autobusom u školu da će infrastruktura grada (čitaj srce grada) uvek funkcionisati, bez obzira dali privatnik propadne ili ne ili odluči da se bavi nekom drugom delatnošću. Izvini, pokušaj tako da razmišljaš bar malo.
  • gradjanin pokirni

    04.10.2011 15:07
    Vaganu
    To je tačno što ste naveli, ali time niste potvrdili da se JKP Stan finansira iz budžeta . Finansira se tako što skupštinanama stanara daje svoje usluge i obavlja druge delatnosti i za te usluge naplaćuje. Iz budžeta ne dobija sredstva za zarade zaposlenih niti za materijalne troškove .Finansira se na tržištu, pa normalno da se bori za tržište, pa svi bi voleli da su monopolisti.osnovna težnjas kapitala je da se koncentriše na jedno mesto. A ovo kod nas je haos,nisu oni krivi već nesposobni gradski oci koji ne znaju da organizuju grad. Ove političke borbe i nesposobnjakovići uništiše nam celu infrastrukturuGrada.
  • 04.10.2011 11:03
    !!
    A za kaj se gosn Boričić ne bi vratil u Zagreb i tamo organiziral neku sličnu firmu?
    Tamo je stekel puno iskustva još kao mladi SKOJ-evac!
  • deda ns

    04.10.2011 10:43
    da nije tužno bilo bi smešno,pogledajte samo stavku na računu koja glasi stalni troškovi održavanja zgrade.ja za 40 kvadrata sa PDV platim mesečno preko 500 din,pa puta 12 meseci lepa suma za ništa.na ulazu gde živim tako godišnje ode oko 2000 evra"Stanu"za nekakvo dežurstvo.za te novce za par godina zgrada se može renovirati od temelja do krova.zgradu koju održava "Stan"najlakše prepoznajete po liftovima-svakom nešto fali.
  • vegan

    04.10.2011 10:12
    @Gradjanin Pokorni
    Na njihovom sajtu pise:
    "ЈКП "Стан" у 2011. години обележава 45 година успешног рада, пружајући квалитетне услуге грађанима, јавним установама и предузећима града Новог Сада.
    Делатност јавног - комуналног предузећа "Стан" је извођење радова на одржавању стамбених зграда којима располаже град Нови Сад, радова на одржавању стамбених зграда чије је одржавање поверено Јавном предузећу itd"
  • MIROSLAV

    04.10.2011 10:06
    ZAPREDSEDNIKA SKUPŠTINE STANARA
    GOSPODINE PREDSEDNIČE
    NE VIDIM NIŠTA LOŠE U TOME ŠTO VAS JE NEKO POZVAO NEKOLIKO PUTA I NUDIO SVOJE USLUGE.TE PONUDE SU NEOBAVEZNOG KARAKTERA.AKO NISTE REKLI NA PRVI POZIV DA STE U ROMINGU,KAKO STE OČEKIVALI DA VAS NE ZOVU.AKO STE IPAK REKLI,E ONDA JE TO NEPROFESIONALNO OD PONUĐAČA.I NISMO SVI BIVŠI RADNICI STANA.MALO SE BOLJE RASPITAJTE.IMATE PODATKE DOSTUPNE NA SAJTU APR.
    NIJE MERILO ZBOG POZIVA DA SVI PRIVATNICI BUDU OSUĐENI.
    I GOSPODIN KOJI PITA ZA PLATE NEK PITA KO JE ZADOVOLJNIJI MOJ RADNIK ILI RADNIK JKP STANA.I KLADIONICE KOJE SPOMINJEŠ NEMAJU VEZE SA OVIM SLUČAJEM.
    ZAMISLITE SVI KAD BI VAS NEKO NATERAO DA KUPUJETE HLEB,MLEKO,BILO ŠTA RECIMO NPR U TEMPU A NE U PRODAVNICI KOJA VAM ODGOVARA.
    BUDIMO REALNI.JKP STAN JE U BLOKADI 189 DANA.
    POGLEDAJTE NJIHOVE CENE
  • Komsinica

    04.10.2011 10:05
    Vec trecu godinu, od useljenja u zgradu ciscenje i tehnicko odrzavanje zgrade, u jednoj novoj zgradi na Bulevaru Evrope, nam radi jedna privatna firma. Svaki nas poziv za hitnu intervenciju je usledio dolazak njihove dezurne sluzbe za 15 min, problem resen istog dana! Kada je STAN tako reagovao? Raspitujuci se kod komsija na Grbavici, kada sam postala Predsednik skupstine stanara.....NIKAD! A cak i kada se smiluju da izadju na zgradu, problem bude katastrofalno resen ili opet NIKADA !!! Kod privatne firme imamo kome da se obratimo za svaki problem u zgradi, savet..... U JKP STAN niiiikaaaadaaaaaaa !!!!!!!!!!!
  • gradjanin pokorni

    04.10.2011 09:36
    Veganu
    Dragi moj sugradjanine, žao mi je što si ne informisan, nažalost nisi jedini. JKP ,, Stan;; nije budžetskao preduzeće i ne finansira se iz budžeta a nije ni monopolsko preduzeće, kako vidiš,tim poslom do sada bavi se 40 preduzeća.Treba uvesti red u ovu oblast, moraju se propisati standardi ko i kako može da održava zgrade. Sigurno za to nije potrena samo aktntašna već oprema i ljudi a te standarde treba da propiše ovo nesposobno gradsko rukovodstvo, pa tako dovodi sve nas u zabludu. Izvini ali ovo sam najviše napisao zbog drugih, da ih ti ne bi doveo u zabludu.
  • Jelena

    04.10.2011 09:15
    ispravka
    Smesni ste Vegane, kakva antimonopolska komisija, kakva misija OEBSA, kakva delegacija parlamenta...njih uopste nije briga za nas, osim da nas iskoriste, to svi znamo i to je tacno, znaci to zaboravite. Osim toga, Stan je jedino javno preduzece koje ne dobija novac iz budzeta Grada kao sto dobijaju ostala javna preduzeca, vec se samo finansira, to sigurno niste znali, pa evo, sada znate.
  • brana

    04.10.2011 08:53
    privatnici stan zeli da preuzme trziste
    Radnici koji su uzeli otpremninu iz stana,radnici koji za vreme radnog vremena rade kod tih istih privatnika a privatnici ih placaju na ruke svima sem korisnicima usluga
  • 04.10.2011 08:40
    M.Gorkog
    Nama zgradu održava privatna firma, vrlo smo zadovoljni, i ne želimo da menjamo ništa samo zato što se nekom u Stanu tako prohtelo. Neka se oni izbore za tržište na pravi i pošten način. Dosta više muljanja! Uzgred, grad je prljav i ima posla za još dosta ljudi koji žele da se bave uređenjem i čišćenjem okruženja.
  • pekos021

    04.10.2011 08:13
    Neka kažu privatnici koliko plaćaju svoje radnike? Da nema njih kladionice bi se otvarale tek od 18h!:-)
  • komšija

    04.10.2011 08:07
    nikad više stan
    Ja sam stanar u zgradi koja je pre 10-ak dana raskinula ugovor sa "Stanom" i poverila održavanje privatnoj firmi. Ne postoji ni promil šanse da se vratimo na "Stan" pa makar skupljali pare za održavanje u kartonsku kutiju na hodniku ulaza. Otkrili smo da smo godinama kradeni od "Stana" i da su nam fakturisane ozbiljno veće cifre nego što su ugovorom precizirane. Ako firma koja je sad preuzela održavanje ne bude na nivou koji očekujemo, od sledećeg meseca ćemo angažovati neku novu sve dok ne budemo zadovoljni. To je osnovni princip tržišta a ne monopol na koji nas tera "Informatika" i "Stan". Budite sigurni da ste sa nama završili ZAUVEK.
  • Zoltan

    04.10.2011 08:00
    kapitalizam
    Tržište je otvoreno. Takmičenje za klijentima i njihovim novcem je počelo. Napokon.
  • predsednik skupstine stanara

    04.10.2011 07:49
    gospodo privatnici,
    NE BRANIM STAN, ali vasi radnici su takodje direktno po zgradama isli i uznemiravali stanare, konkretno predsednike skupstine stanara da ih maltetirate kako treba bas od Vas da koriste određene usluge. Mene su uznemiravali 7 dana i to svaki dan po nekoliko puta dok sam biona godisnjem odmoru u ROMINGU, tako da bolje cutite jer ste ISTI. Pa doskora ste vi bili njihovi radnici, zar ne?
  • vegan

    04.10.2011 07:45
    Komunizam protiv ostalih
    Zasto privatne firme ne prijave slucaj antimonopolskoj komisiji, delegaciji Evropskog parlamenta i misiji OEBS? Radi se o ociglednom koriscenju monopolskog polozaja, jer je Stan javno preduzece koje ne zavisi od trzista vec od novca iz budzeta koji je na Izvolte. Treba ukinuti ovakve firme, one su stetocinske i antitrzisne. U Evropi jedino jos kod nas mogu drzavne firme da rade poslove privatnih firmi, sto je izvor neprestane korupcije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna